Nýrsko, Československých legií Street 432
Border-guard training camp · Československých legií 432, 340 22 Nýrsko, Czech Republic
  • Příběh
  • Místo

Výcvik pohraničníků

Dostupné v: English | Česky

Dalibor Plšek nastoupil v roce 1958 základní vojenskou službu. Ze svého rodiště ve Zlíně byl povolán k brigádě Pohraniční stráže Sušice. Před vlastní službou absolvoval náročný výcvik v Nýrsku. Vojáci běhali každé ráno desetikilometrové rozcvičky na nedaleký kopec Pajrek, chodili padesátikilometrové „pochoďáky“, učili se dobře střílet. Připravovali se na pohraniční službu v divoké šumavské přírodě.

Hodnocení


Hodnotilo 0 lidí
Abyste mohli hodnotit musíte se přihlásit! 

Trasy

Komentáře

Žádné komentáře k příběhu.

Dalibor Plšek

Dalibor Plšek

Narodil se 4. října 1939 ve Zlíně. Vyučil se vrtačem naftových a plynových sond. Od roku 1958 sloužil v Pohraniční stráži. Absolvoval poddůstojnickou školu v Lipové u Šluknova a Vojenské učiliště Pohraniční a Vnitřní stráže v Bruntále. Poté působil u 9. brigády Pohraniční stráže v Domažlicích, prošel několika pohraničními rotami - Lesní Louka, Bystřice, Maxov, dělal také proviantního důstojníka u brigády v Domažlicích. Po propuštění z Pohraniční stráže pracoval jako řidič v n. p. Zelenina Plzeň a od roku 1980 jako bezpečnostní referent v Okresním ústavu národního zdraví v Domažlicích. V roce 1990 znovu nastoupil k Pohraniční stráži (transformováno na Útvar ochrany hranic), na velitelství v Domažlicích zastával funkci zástupce pro sociální a personální záležitosti a tiskového mluvčího. Po zrušení Pohraniční stráže přešel v roce 1992 k cizinecké policii. V roce 2000 odešel do důchodu.

Nýrsko, Československých legií Street 432

Dostupné v: English | Česky

Since the 1950s, a training center of the border guard was situated on the outskirts of Nýrsko. At first, it was operated by the 7th Brigade headquartered in Sušice. In 1962, it fell under the authority of the 9th Brigade that had its seat in Domažlice. After 1990, the former training grounds were used as a center for refugees arriving from the former Yugoslavia. At the present, it belongs to the town and is used as a medical facility.

Nýrsko, Československých legií Street 432

Na tomto místě

Výcvik pohraničníků

Výcvik pohraničníků

Dalibor Plšek
Zadejte prosím Váš e-mail a heslo
Zapomenuté heslo
Změnit heslo